TRANSLATE

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Apple-kellon haptiikka auttaa kuurosokeaa suunnistamaan


Molly Watt jolla on synnynnäinen Usherin oireyhtymä, huomasi että Apple Watch rannekellon haptiset-ominasuudet auttaa häntä suunnistamaan ilman näköä ja kuuloa.


Molly Watt, pitkäaikainen iPhonen käyttäjä, kertoi tilanneensa Apple Watch kellon huhtikuussa, ja löysi sen tavalliselta käyttäjältä huomaamattomat mahdollisuudet tutkiessaan kellon saavutettavuusominaisuuksia.

Molly huomasi, että Applen “Taptic Engine” tärinäkone, joka antaa kellolle haptisen kyvyn taputtaa kevyesti käyttäjänsä rannetta mm. ilmoittaessaan äänettömästi puhelun saapumisesta, pystyy muuhunkin viestintään.

Molly huomasi, että nämä kellon haptiset taputukset toimivat hienosti myös karttasovellutuksessa. Karttasovellutuksen haptiset ominaisuudet on hänelle liikkumisessa kellon kaikkein hyödyllisin uutuus.
“Nyt pystyn suunnistamaan ilman kuuloa tai näköä pelkästään kellon taputuksilla ranteeseeni. Kaksitoista taputusta tarkoittaa käänny oikealle risteyksessä tai kolme kahden taputuksen sarjaa tarkoittaa käänny vasemmalle. Kokeilen vielä kellon haptisia ominaisuuksia, mutta jo nyt olen erittäin haltioitunut — Usher oireyhtymän saavutettavuudesta!”
Blogissaan Molly kertoo  Applen saavutettavuuden auttaneen häntä monissa toiminnoissa, jotka  tavallinen käyttäjä pitää itsestäänselvyyksinä, mutta joiden kanssa kuurosokeat saavat tapella päivittäin.

Lähteet

News.Mic sivusto: A Deafblind Woman Found a Hidden Feature in Her Apple Watch That Changed Her Life

Taskumuro.com: Apple julkaisi Watch-älykellonEi kommentteja:

Lähetä kommentti